keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Töitä alaa vaihtamalla

Yle uutisoi 25.10. Janista, joka on vaihtanut alaa jo useamman kerran. Syynä tähän on ollut työelämän muuttuminen niin, että aiempi tutkinto ei ole tarjonnut enää riittävää elantoa. Myös hänen työuransa on ollut kirjava, sillä hän ei ole pelännyt hakeutua moninaisiin töihin. Tämä on monelle nykyisen työuran sisältö. Harvalla on pysyvää työsuhdetta eli työura koostuu pätkistä. Osalle tämä sopii hyvin, osa taas ahdistuu siitä paljon. Luohan se epävarmuutta elämään, kun esimerkiksi tulojaan ei pysty ennakoimaan pitkällä aikavälillä. 

Jani kehuu hyviä mahdollisuuksia opiskella myös aikuisena. Oppilaitokset joustavat elämäntilanteiden mukaan ja aiempaa kokemusta voidaan hyväksilukea. Toivotaan, että mahdollisuus opiskella jatkossa säilytetään, jotta kukaan ei joudu tuloloukkuun, kun oma ammatti ei enää työllistä.

Olemme tehneet videon myös alanvaihdosta, jossa Tuula-Maria kertoo omista kokemuksistaan. Videolla tulee hyvin esiin, että alaa saattaa joutua vaihtamaan monista eri syistä ja sen voi tehdä elämän eri vaiheissa. Video on puhuttu suomeksi, mutta tekstitetty ruotsiksi.


Lue Ylen alkuperäinen juttu klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti