torstai 3. marraskuuta 2016

Kun et tullut valituksi

Motivaation löytäminen kielteisen päätöksen jälkeen on haastavaa. On tehnyt huolella hakemukset ja käynyt ehkä haastattelussakin, joka menee omasta mielestä hyvin. Silti tulee soitto tai sähköposti, jossa ilmoitetaan, että ei tullut valituksi. Ärsyttää, turhauttaa ja lamaannuttaa. Kuulostaako tutulta? Itsellä on ainakin näitä tuntemuksia ollut, kun kielteinen päätös on tullut. Helposti alkaa syyttely, että mitä itse teki väärin ja miksi on niin huono. Tästä tavasta pitäisi opetella eroon.

Työnhaku on prosessi, jossa vain osaan asioista voi itse vaikuttaa. Tee hyvä työhakemus ja valmistaudu työhaastatteluun. Niihin pystyy vaikuttamaan. Muuhun ei. Siksi kielteistä päätöstä kannattaisi manata vain hetken ajaan ja siirtyä eteenpän. Teit parhaasi, mutta kaltaistasi osaajaa ei nyt vain haettu. Jatkuva motivointi ja itsensä tsemppaaminen on tärkeää, kun itselle mieleinenkin työpaikka menee sivu suun. Pitää vain jaksaa luottaa siihen, että jossain vaiheessa jotain tulee.

Aiheesta on julkaistu myös blogikirjoitus 27.10.2016. Siinä käsiteltiin aihetta hyvin ja se kannattaa käydä lukemassa. Pääset blogiin klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti