maanantai 10. lokakuuta 2016

Video mukana työnhaussa

Oletko miettinyt paperisen CV:n lisäksi käyttäväsi videomuotoista cv:tä? Nykyään alkaa kännyköissä, tableteissä ja läppäreissä olla riittävän hyvä kamera, että lyhyen perusesittelyn saa niillä tehtyä. Kun alkaa kuvaamaan, niin koekuvaa ensin pätkä ja katso, miltä sinä ja tausta näytätte videolta. Jos mikään ei häiritse, niin sitten vain harjoittelemaan video-cv:n tekemistä. 

Mitä sitten kertoa videolla?
Videon tulisi olla lyhyt, yleensä noin minuutin pari, joten kannattaa kiteyttää ja harjoitella sanomisia. Tuon  esittelyn aikana sinun pitäisi lyhyesti sanoa, että kuka olet ja mitä haet. Myös oma osaaminen kannattaa kertoa läpi ja avata vähän aiempaa työkokemusta, varsinkin jos sinulla on kokemusta hakemastasi alasta. 

Moni CV:n kuvaaja haluaa yleensä hieman miettiä sanojaan etukäteen. Hyvä tapa on vaikka listata aiheet, mitkä haluat puhua videolla ja käyttää listaa tukena. Kokonaan valmista puhetta ei kannata tehdä. Se näkyy ja kuuluu, jos paperista lukee suoraan videolle, koska silloin ei pysty katsomaan kameraan ja äänensävy on yleensä erilainen kuin ilman paperia.

Jos et ole leikannut ennen videoklippejä, voi olla helpompi tehdä video yhdessä otossa. Tämä voi vaatia useampia tallenuskertoja, mutta toisaalta yleensä esittely muokkautuu sujuvammaksi kerratessa samoja ajatuksia. 

Missä julkaista video?
Yksi helpoimmista tavoista on lisätä video YouTubeen. Sitä varten tarvitset oman Google-tilin, joka sinulla on perustettuasi sähköpostin Gmailiin. Videon lisääminen YouTubeen on nopeaa ja jos aluat vain harvojen näkevän videon, voin aina lisätä sen salaisena. Tällöin sinulla on olemassa video, jonka näkevät esimerkiksi vain ne työnantajat, joille lähetät linkin. Tämän linkin voi sitten näppärästi lisätä paperisen CV:hen mukaan, jolloin työnantaja löytää sen siitä.  

Vinkkejä videoihin
Duunimentorin sivuilta löydät muutaman videon, jotka kannattaa katsoa läpi. Niissä työnhakijat esittelevät itseään ja omaa osaamistaan. Videoita pääset katselemaan klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti