tiistai 25. lokakuuta 2016

Työttömuusturvaan luvassa muutoksia

Helsingin Sanomat uutisoi 25.10., että työttömyysturvaan kohdistettavat muutokset ovat selkiytymässä. Aiemmin oli puhetta, että yksityisten yritykset tekisivät työnhakijoiden haastatteluja jatkossa. Nyt tästä suunnitelmasta on luovuttu ja päätetty lisätä työntekijöiden määrää TE-toimistoissa.  Toivottavasti haastatteluiden myötä työnhakijoita voidaan oikeasti auttaa työllistymään, kun työnhakijan tilanne tunnetaan aiempaa tarkemmin. 

Autollisten tulee jatkossa ottaa myös työtä vastaan, vaikka se olisi yli 80 kilometrin päässä kotoa. Työmatkat ja työpäivät voivat siis pidentyä. Toivottavasti tämä ei vaikuta negatiivisesti ihmisten hyvinvointiin ja jaksamiseen. Ilmeisesti edelleenkin autottomien ei tarvitse ottaa yhtä kaukaa työtä vastaan, jos sinne ei pääse järkevästi julkisella liikenteellä.

Omaehtoiseen opiskeluun voi jatkossa saada aiempaa kauemmin työttömyystukea. Tämä on hyvä asia niille, joiden oma ala on muuttunut ja työttömyysnäkymät heikentyneet. Työttömyystuella voisi jatkossa opiskella 48 kuukautta nykyisen 24 sijaan. Mutta edelleenkin asia pitää ja kannattaa selvittää TE-toimiston kanssa ennen opiskeluiden alkamista. Takautuvasti päätöksiä ei näet pystytä tekemään.

Lue koko uutinen Helsingin Sanomista klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti