tiistai 11. lokakuuta 2016

Työhaastattelun ongelmatilanteet

Yleensä työhaastatteluita jännitetään, kun ei tiedetä mitä oikein sanoisi ja kuinka tekisi vaikutuksen. Tällainen tilanne ratkeaa yleensä itsestään, kun haastattelu alkaa. Mutta kuinka selvitä työhaastattelusta, kun ongelmana onkin haastattelija?

Oikotie kirjoittaa blogissaan tilanteista, missä haastattelija tekee tilanteesta tukalan. Varmaan yleisin on kuulustelumeininki. Sen sijaan, että työhaastattelussa voisi käydä keskustelua, tykitetään kysymyksiä aivan kuin haastateltava olisi piinapenkissä. Tällaisesta tilanteesta jää varmasti epämukavafiilis, jos ei itse pääse kysymään mitään yrityksestä. 

Toinen hämmennystä herättävä tilanne voi olla oudot kysymykset. Joko kysytään henkilökohtaiseen elämään liittyviä yksityiskohtia tai sitten udellaan vaikka omisat mieltymyksistä. Nämä kysymykset eivät usein liity itse työtehtävään, joten eivät ole millään tavalla asianmukaisia esittää. Jos haastattelija alkaa vielä udella laittomia kysymyksiä, kuten uskontoa tai lapsien määrää, ollaan jo tukalassa tilanteessa. Kuinka vastata korrektisti ja tuoda esiin kysymysten epäkorrektius? Näihin joutuu reagoimaan tilannekohtaisesti.

Alkuperäisen artikkelin voit käydä lukemassa klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti