keskiviikko 31. elokuuta 2016

Syrjintä työnhaussa

Työsuojeluhallinnon verkkopalvelussa julkaistiin 30.8. hyvin havainnollinen julkaisu syrjinnästä työnhaussa. He ovat käyttäneet tehtyjä esimerkkejä työpaikkailmoituksista, joissa on vaatimuksia kahteen erilaiseen työtehtävään. Iloitukset osoittavat hyvin, kuinka helposti sorrutaan syrjintään jo ilmoitusta laatiessa. Esimerkiksi siivoojan ei yleensä tarvitse tunnustaa mitään tiettyä uskontoa, koska se ei ole määrite työn suorittamisessa. 

Onkin hyvä muistaa, että vaatimusten tulisi olla asianmukaisia aina kyseiseen työtehtävään. Harvoin esimerkiksi ikä on tärkeä peruste jonkun työn suorittamiseen tai että jonkun kielen tulisi olla äidinkieli. Erinomaista kielitaitoa tai äidinkieltä vastaavia taitoja voidaan joissain töissä edellyttää, mutta se on eri asia kuin vaatia tiettyä kieltä äidinkieleksi. 

Jos tulee vastaan epämääräisiä työpaikkailmoituksia, niin työsuojeluhallinnon sivuilta löytyy myös ohjeet, kuinka voi ilmoittaa niistä:

Syrjintää työpaikkailmoituksissa valvotaan jatkuvasti. Jos epäilet syrjintää työpaikkailmoituksessa, voit kertoa asiasta työsuojeluviranomaiselle esimerkiksi sähköpostitse: tyosuojelu.etela[at]avi.fi.

Lue alkuperäinen juttu klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti