maanantai 18. heinäkuuta 2016

Positiivisiä piirteitä, jotka voivat erottaa työnhakijan muista

Duunitori kirjoitteli jo kesäkuun 8. päivä neljästä piirteestä, jotka työnhakijalla voivat auttaa työnhakua.  Heinäkuussa on joillain aloilla vähemmän paikkoja avoinna, mutta elokuussa rekrytointi taas aktivoituu ja keinot ovat hyödyksi varmasti silloin. Alkuperäinen juttu kannattaa käydä lukemassa Duunitorin sivuilta, jonne pääset klikkaamalla tästä. Olemme kuitekin kiteyttäneet kirjoituksesta avainkohdat myös alle. 

1. Tehosta työnhakukaavaketta ottamalla yhteyttä yritykseen. Samanlaiset kaavakkeet sekoittuvat toisiinsa ja moni hyvä hakija ei erotu toisista. Blogissa vinkataankin hieman selvittelemään, kuka yrityksessä voisi tietää avoimesta paikasta lisää. Häneen voi sitten otta yhteytä ja kysellä lisätietoja paikasta. Samalla osoittee kiinnostustaan paikkaa kohtaan.

2. Ensivaikutelman merkitys. Jos ensivaikutelman tekee hakemuksella ja ansioluettelolla, on niissä oltava huolellinen. Työhaastattelussa taas kehonkieli ja muu sanaton viestintä kertoo paljon hakijasta.

3. Mieti yrityksen näkökulmaa, kun haet paikkaa. Toki työpaikan tulee olla itselle mieluisa, mutta yrityksen rekrytoijia kiinnostaa, minkä lisän voit tuoda itse firmalle. Kannattaa siis asennoitua, että on tarpeellinen ja kertoa se esimerkein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti