keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Menestyksekäs työnhaku

Työnhaku vie aikaa ja siihen tulee panostaa silloin kun itselle on uusi työ etsinnässä. Helsingin Sanomissa oli 8.6. kerrottu erilaisia väyliä löytää itselleen työpaikka, sillä moni paikoista ei ole koskaan edes julkisesti haussa. Koko jutun pääset lukemaan Helsingin Sanomien sivuilta klikkaamalla tästä, mutta olemme kiteyttäneet tärkeimmät kohdat myös alle. 

1. Avoimet hakemukset. Varsinkin suuriin yrityksiin kannattaa jättää avoin hakemus esimerkiksi heidän verkkosivujensa kautta. Kaikki paikat eivät tule avoimeen hakuun, jos hyvä tekijä löydetään muuta kautta. Ja tuo toinen väylä voi juurikin olla avoin hakemus, jossa kertoo tarkasti oman osaamisensa. Toki suositellaan, että yritykseen esimerkiksi soitettaisiin ja kyseltäisiin heistä enemmän hakijan osoittaen näin mielenkiintoa yritystä kohtaan. 

2. Videohakemus. Tapa erottautua, kun se on huolella laatinut ja tuo esiin omaa persoonaansa. Tällöin hakijan nimi yhdistyy kasvoihin ja jää paremmin katsojan mieleen.

3. Rekrytointitapahtumat. Näitä järjestää nykyään monet eri tahot useilla paikkakunnilla. Niihin osallistuu yleensä eri firmojen edustajia, jolloin itsensä voi tehdä tunnetuksi tapahtuman kautta. Välillä näissä tapahtumissa on Speed Date -tyylistä esittelyä, jolloin työnhakijat muutamassa minuutissa esittelevät taitonsa työnantajille. Kannattaa siis ennakkovalmistautua tapahtumaan miettimällä omia vahvuuksiaan.

4. Verkostoituminen. Tämä tapahtuu sekä kasvokkain että somen kautta. Laaja tuttavaverkosto voi auttaa löytämään itselleen hyvän työpaikan.

5. Tiedonhankinta. On hyvä olla selvillä, missä mennään omalla alalla. Muun muassa Ammattinetti ja ammattibarometrit kertovat yleisestä alojen työtilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti