perjantai 18. maaliskuuta 2016

Snapchat työnhaussa

Sosiaalista mediaa testaavat sekä yritykset että työnhakijat. Aina tulee kokeiltua jotain ja jos se saa suosiota, niin testaajia tulee enemmän ja uusi tapa rekrytointiin on syntynyt ainakin joksikin aikaa. Tällä haavaa puhutaan esimerkiksi siitä, että voisiko Snapchat hyödyttää myös työnhaussa. Siinähän tehdään lyhyitä videoita sekä valokuvia, jotka ovat näkyvissä vain rajoitetun ajan. Mutta koska siinäkin voi videon tehdä, niin sehän on oiva keino tuoda esiin omaa osaamista. Esimerkiksi nuorisoalalle töihin pyrkivälle on varmasti valttia siitä, että hallitsee samoje sovelluksia kuin nuoretkin. Joten oma pikaesittely Snapchatissa voi olla se juttu, jolla erottuu. Ehkä esittelyn voi joutua tekemään useampaan kertaan, mutta toisaalta silloin se pysyy elävänä eikä ole paperista puhutun makuinen. 

Toisaalta Snapchatista kannattaa myös tutkia, että löytyykö sieltä sen alan yrityksiä, mihin haluat töihin. Jos tulos on aikalailla nolla, ei kanava ole paras omaan näkyvyyteen. Mutta jos osumia on useampia, kannattaa siellä itsekin olla aktiivisemmin näkyvissä. Media-alalla Snapchatia jo käytetään sekä osana nuorisotyötä. 

Uranus on kirjoittanut asiasta enemmän ja jos kiinnostaa tutustua Snapchatiin työnhakemisen näkökulmasta, kannattaa artikkeli käydä lukemassa. Artikkeliin pääset klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti