tiistai 2. helmikuuta 2016

Syrjintä opiskelupaikassa johti sakkotuomioon

Helsingin Sanomat kirjoitti 1.2. oikeustapauksessa, jossa koulun johtaja oli tuomittu maksamaan korvauksia koulusta erotetulle oppilaalle. Erottaminen oli tapahtunut, koska opiskelija olisi tarvinnut kuuroutensa takia paikalle oppitunneille myös tulkin. Koulun mielipiteen mukaan tulkki ei olisi enää luokkatilaan mahtunut. Opiskelijan kuurous ei ollut tullut esille hakuvaiheessa, koska sitä ei kysytty eikä se ollut olennainen opiskeluun pääsemiselle. Siksi koulun olisi tullut selvittää, kuinka tulkin käyttö luokkatilassa käytännössä toimii opiskelupaikan peruuttamisen sijaan. 

Yhdenvertaisuusvaltuutettu oli tyytyväinen tuomion antamisen jälkeen. Hän kiteyttääkin mielipiteensä seuraavaan lainaukseen:

”Vammaisilla henkilöillä on oikeus kohtuullisiin mukautuksiin, jotka mahdollistavat opiskelun. Tässä tapauksessa tarvittavat mukautukset olisivat olleet vähäisiä ja helppo toteuttaa, mutta niitä ei ollut edes selvitetty ennen opiskelupaikan perumista. Tapahtuneella syrjinnällä on ollut merkittäviä vaikutuksia yksilön elämään”, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä toteaa tiedotteessa.

Koko juttu kannattaa käydä lukemassa klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti