torstai 25. helmikuuta 2016

CV-koulu: Yhteystiedot ja valokuva

Kevään aikana blogissa tulemme kirjoittamaan ansioluettelon päivittämisestä ja siinä olevista osa-alueista. Toki jokaisella henkilöstövälitysfirmalla on ohjeita ansiluetteloiden tekoon ja moni ohjeista on relevantti ja asianmukainen. Niitä voi siis etsiä itsekin netin syövereistä ja varsinkin englanninkielisiä ohjeita löytyy runsaasti. Kuitenkin jos ei ole kiirettä päivittää omaa ansioluetteloa rauhalliseen tahtiin onnistuu myös meidän blogin ohjeiden mukaan.

Ensimmäisenä aiheena puhumme yhteystiedoista ja valokuvasta. Kuulostaa perusasialta, mutta silti näissä on usein puutteita. Yhteystiedot on saatettu unohtaa kokonaan ansioluettelosta tai niissä paljastetaan liikaa julkisesa ansioluettelossa. Nyrkkisääntönä toimii, että oma nimi, puhelinnumero, osoite ja sähköposti on löydyttävä ansioluettelosta, kun lähetät sen yritykseen työhakemuksen ohessa tai esimerkiksi verkkolomakkeen liitteenä. Silloin kun aikeenasi on ladata ansioluettelo näkyviin vaikka verkkosivuille, kannattaa yhteystietojen kanssa olla varovaisempi. Omaa osoitetta en julkaisi koskaan verkossa ja vetäisin rajan yleensä sähköpostiin julkisesti näkyvissä yhteystiedoissa. Joissain tapauksissa voisin laittaa myös puhelinnumeron näkyviin, mutta siinä on riskinsä. Toki jos olet vaikka aktiivinen somenkäyttäjä, voi yhteystietoihin lisätä myös julkisen instagram-kanavan tai vaikka oma Snapchat-tili. Mutta niin kauan kuin oletuksena on, että CV on laajasti näkyvillä ja kenen tahansa löydettävissä, ei omia henkilötietoja kannata laittaa liian tarkasti.

Entä tarvitaanko valokuvaa? Se on keino auttaa muistamaan sinut. Moni suosii nykyään pientä valokuvaa ansioluettelossaan, missä työnhakijan kasvot näkyvät selvästi. Kuva kannattaa olla siisti ja seesteinen eli sellainen, minkä ensivaikutelman työnantaja usein haluaa saada tulevasta työnhakijasta. Kuvassa ei kannata näkyä muita henkilöitä ja se kannattaa olla ennemmin kasvokuva kuin kauempaa otettu kokovartalokuva ellei tätä erikseen työnkuvaan liittyen pyydetä. Selfien sijaan, kannattaa ehkä pyytää kaveria ottamaan kuva puhelimella, jotta kuvakulma säilyy hyvänä. Ja valokuvatessa miettikää valaistusta. Luonnonvalo on yleensä pehmämpi ja parempi kuin keinovalo. Eli rohkeasti ottamaan valokuvia ulkoilmaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti