maanantai 18. tammikuuta 2016

Paikka auki -työpaikkoja tarjolla nuorille

Näin alkuvuodesta on paljon hyrinää ja positiivista virettä järjestöissä. Syynä on se, että moni järjestö on saanut positiivisen päätöksen palkatakseen nuoren työntekijän vuodeksi. Raha-automaattiyhdistyksen Paikka auki -hankeohjelma tarjoaa kehittämishankkeiden lisäksi konkreettisia työpaikkoja, jotka ovat avoimessa haussa. Paikat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille ja moni paikoista on vielä sellainen, että niihin ei tarvita koulutusta. Työpaikka on aina vuodeksi ja sinä aikana nuori tutustuu työskentelyyn järjestössä sekä yhdessä mentorin kanssa suunnittelee myös tulevaa. Vuoden jälkeen on tarkoitus, että nuorilla olisi taskussa kosolti työkokemusta, mutta myös valmiuksia hake uuteen paikkaan! Osa Paikka auki -hankerahoituksen paikoista on myös kahdeksi vuodeksi. Tällöin ne ovat oppisopimuspaikkoja, joissa nuori saa ammattitutkinnon työn lomassa.

Nuorille tarjottuja paikkoja on auki paljon eri järjestöjen sivuilla kuin TE-palveluidenkin verkkopalvelussa. Myös meidän Duunimentori -hanke ilmoittaa paikoista järjestöjen tukena silloin kun he haluavat ilmoittaa työpaikoista myös somessa. Tälläkin haavaa nuorille on useita paikkoja auki verkkosivuillamme tai löydät ne myös Facebookista, Twitteristä tai LinkedInistä! Jos et ole vielä käynyt katsomassa avoimia työpaikkoja, onnistuu se klikkaamalla tästä

Paikka auki -ohjelmassa myös julkaistaan nuorten kokemuksia työvuodestä järjestöissä. Tammikuussa julkaistiin kertomus Tanelista, joka kertoi omista kokemuksistaan työstään Adoptioperheet ry:ssä. Tanelin kertomus kannattaa käydä lukemassa Paikka auki -sivulta klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti