maanantai 30. marraskuuta 2015

Paikka auki -hankkeita tapaamassa

Duunimentori on yksi Paikka auki -ohjelman kehittämishankkeista ja siksi meillä on aina noin puolen vuoden välein tapaamisia muiden vastaavien hankkeiden kanssa. Tällä kertaa kokoonnuimme Helsinkiin Hakaniemeen, jossa pari päivää vietimme Paasitornin hienoissa puitteissa. Paikalla oli tosi paljon väkeä ja oli mukava huomata, että tuttujakin naamoja alkoi olla yhä enemmän mukana, vaikka toki vaihdoksiakin oli hankkeissa tapahtunut.

Majoittauduttiin ennen päivien alkamista.

Tästä lähtee pari päivänpuolikasta.

Duunimentori paikalla!


Paljon oli hankkeita mukana päivissä.

Päivä alkoi yhteisellä lounaalla, jossa heti päästiin asiaan ja juttelemaan muiden hankkeiden kuulumisia. Mahdollisia yhteistyökuvioitakin viriteltiin ja heiteltiin ilmaan, kun Turun seudulla on nyt muitakin hankkeita, jotka vaikuttavat täältä käsin joko alueellisesti tai valtakunnallisesti. Hienoa! Lounaan jälkeen alkoi päivän ohjelmallisempi osuus. Jokainen hanke oli syksyllä täyttänyt kyselyn, jossa piti pohtia hankkeiden etenemistä ja näitä käytiin nyt yhteisesti läpi. Oli loistavaa kuulla, että monessa asiassa oli yhteneviä tavoitteita toteutunut tai oli suunnitelmissa toteuttaa. Toki erojakin löytyi, sillä moni hanke toimii aivan eri lähtökohdista.  Vaihtelevuutta on, mikä toisaalta on hankesopan suola.

Ryhmän ajatuksia projektin toiminnan kehittämisestä.

Ajatuksia kohderyhmän tavoittamiseen.

Koonnin jälkeen oli iltapäiväksi vuorossa yhteistä pohtimista hankkeiden kesken. Tähän tehtävään jakauduttiin satunnaisesti, mutta oli tosi kiva, kun uudet ja vanhat hankkeet miksattiin eri pöytiin satunnaisesti. Hankkeiden erilaisuus teki työstämisen astetta haastavammaksi, kun ensin pohdittiin projektin kehittämistä. Mitä lisäisimme, mitä vähentäisimme, mistä pitäisi luopua kokonaan ja mitä tulisi luoda. Keskustelu soljui ja oli tosi innostavaa kuulla eri hankkeiden mielipiteitä. Lopulta saatiin koottua sekä projektin kehittämisestä että kohderyhmien tavoittamisesta omille papereilleen. Naurua ja puheensorinaa riitti ja jutut lentelivät myös näistä papereista muille ryhmille kerrottaessa. Koonti käytiin läpi nopsaan ja siksi onkin kiva saada kaikkien ryhmien materiaalit vielä jälkikäteen.

Helsinki näytti sateisen puolensa.

Pekka Myrskylä kertomassa tilastoista.

Heidi Ristolainen puhumassa OK:n hankkeesta.

Perjantaipäivä koostui sitten vierailijoista. Meillä oli ilo kuulla Pekka Myrskylää ja Heidi Ristolaista. Pekka puhui meille paljon tilastoista ja kuinka työttömyys ja nuorisotyöttömyys näkyy niissä. Oli hyvin silmiäavaava kokemus. Heidi taas esitteli OK-opintokeskuksen hanketta, jossa kiinnitetään huomiota järjestötyöntekijöiden työhyvinvointiin aiempaa enemmän. Tilastoista saatamme kertoa vielä enemmänkin, kun saamme päivän materiaalit. Ne kertoivat havainnollisesti kuinka meillä on aiempaa enemmän työikäisiä maassamme, mutta työpaikkojen määrä ei ole kasvanut samassa suhteessa. Ei siis ole ihme, että työttömien määrä on kasvussa. Ennen lähtölounasta vielä kuultiin rahoittajan edustajia lyhyesti ja saimme osviittaa tulevista jutuista.

Kaikkiaan kahdesta puolipäivästä ja yllättävän paljon käteen. Oli hedelmällistä keskustella muiden hankkeiden kanssa jälleen ja toivottavasti heihin törmäillään vielä ensi vuonna, kun reissaillaan eri puolilla Suomea. Ainakin alustavia puheita tällaisesta oli ilmassa jo. Duunimentori kiittää järjestäjiä päivien järjestämisestä ja hyvillä mielin paketoidaan loppuvuosi kasaan samalla kun mekin alamme jo kevään juttuja tiirailemaan.

Jos haluat lisätietoa itse Paikak auki -ohjelmasta tai muista hankkeista, kannattaa suunnata osoitteeseen http://paikkaauki.fi/ . Sieltä löytyy ajankohtaista tietoa sekä linkit muiden hankkeiden kotisivuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti