tiistai 31. maaliskuuta 2015

Somejam valloitti Hapen

Duunimentori-hanke osallistui tänä vuonna Verken järjestämään Somejam-tapahtumaan, jossa etsittiin uudenlaisia ratkaisuja nuoria koskettaviin ongelmiin. Tapahtuma pidettiin maaliskuun puolessa välissä nuorisokeskus Hapessa, jonne kokoontui laaja joukko ideoijia ja ohjelmoijia saman pöydän ääreen.

nuorisokeskus Happi toimi tapahtuman pitopaikkana.
Somejam käynnistyi 13.3.2015


Viikonlopun aihealueet pyörivät tärkeiden asioiden ympärillä, kuten nuorisotyöttömyys, vapaaehtoistyö. Meidän ryhmämme lähti työstämään ajatusta uudenlaisesta alustasta, jota kautta nuoret voisivat saada jalansijaa työelämään ja tavoittaa eri firmojen edustajia, vaikka heillä olisi vielä vähän varsinaista työkokemusta. 

Robotin valot syttyvät ensimmäisen kerran


Tapahtuma alkoi perjantaina 13.3. lyhyillä esityksillä, joissa ruodittiin muun muassa nuorisotyötä sekä somejamien kulkua ja Verken historiaa. Esitysten jälkeen alkoi ryhmäytyminen ja pääsimme rakentamaan robotteja lyhyessä ajassa pienissä tiimeissä. Alkuryhmäytymisen jälkeen alkoi todellinen ideointi luonti varsinaista koitosta varten. Ideat esiteltiin muille ryhmille ja suosituimmat niistä saivat omat tekijätiiminsä. Itse liityin ryhmään, joka lähti työstämään ideaa nuorisotyöttömyyden ympärillä. Perjantaina teimme alustavan suunnitelman viikonlopulle sekä valmistauduimme lauantaina olevaan puolentoista minuutin hissipuheeseen, jossa markkinoimme ajatusta ensi kerran. Toki tätä aiemmin lähtivät ohjelmoijat jo kehittämään alustaa, kun me ideoijat kiteytimme ajatusta selkeäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Lauantaina saadun palautteen jälkeen työstö jatkui, sillä sunnuntaina oli tarkoitus olla esitysten valmiina.


lyhyt ideapaperi, mistä aloitettiin


Viikonlopun aikana rakensimme testiversion verkkosivustosta, joka toimisi avoimena foorumina.  Suunnittelimme, että työnantajat tekisivät omia tapahtumiaan sivustolle ja he liittäisivät jokaisen tapahtuman kohdalle tageja, joiden perusteella olisi kävijän helppo katsoa, mikä on hänen omaa alaansa. Nämä tapahtumat voisivat olla erilaisia seminaareja tai miksei pelkästään vaikka verkossa toimivia ideariihiä tai kilpailuja. Miksei sitten LinkedIn, joka on iso työnhakuun keskittynyt alusta? Pohdimme tätä dilemmaa, mutta LinkedIn on selvästi profiloituneempi kokeneille konkareille. Ne, joilla on vielä vähän työkokemusta jäävät helposti näkymättömämmiksi kuin pitkän työuran tehneet, joille osumia tulee helpommin, kun verkosto on laaja. Suunnittelemamme Employouth siis mahdollistaisi opiskelijoidenkin tai vastavalmistuneiden näyttää taitoaan ja osaamistaan tai auttaa nuoria löytämään itselleen kiinnostava ura. ja toisaalta alustallamme voitaisiin esitellä ja mainostaa erilaisia tapahtumia.

markkinointisuunnitelmaan otettiin kaikki ideat aluksi vastaan

Hissipuhetta tekemässä

mietimme mahdollisia käyttäjiä foorumille


Kun tapahtuma päättyi sunnuntaina, oli ryhmämme saanut aikaiseksi sivuston rungon esiteltäväksi, markkinointisuunnitelman sekä nuorille että yrityksille. Miettinyt valmiiksi mahdollisia käyttäjiä. Unet jäivät hieman vähäisiksi, sillä aika tuntui olevan kortilla, jotta kaikki tarvittava olisi valmiina. Idea oli kuitenkin mielenkiintoinen ja toivottavasti viikonlopusta saatu oppi muokkautuu hiljalleen käyttöön. Potentiaalia ja mahdollisuuksia tällaisella kyllä olisi. Mutta iso kiitos hienolle tiimille, jolla oli paljon hyviä ideoita!

sununtaina meillä oli esittää alustava versio toimivasta foorumista


Employouth tiimi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti